en

Dører og vinduer av aluminiumslegering, som en del av utvendig og interiørdekorasjon av bygninger, spiller en avgjørende rolle i den estetiske koordineringen av bygningsfasader og det komfortable og harmoniske innemiljøet på grunn av deres farge, form og fasadenettstørrelse.
Utseendedesignet til dører og vinduer av aluminiumslegering inkluderer mange innhold som farge, form og fasadegitterstørrelse.
(1) Farge
Valget av farger er en viktig faktor som påvirker den dekorative effekten av bygninger. Det er forskjellige farger på glass og profiler som brukes i dører og vinduer i aluminiumslegering. Aluminiumslegeringsprofiler kan behandles med ulike overflatebehandlingsmetoder som anodisering, elektroforetisk belegging, pulverlakkering, spraymaling og overføringstrykk av tre. Blant dem er fargene på profiler dannet ved anodisering relativt få, vanligvis inkludert sølvhvit, bronse og svart; Det er mange farger og overflateteksturer å velge mellom for elektroforetisk maling, pulverlakkering og spraymalte profiler; Teknologi for utskrift av trekornoverføring kan danne ulike mønstre som trekorn og granittkorn på overflaten av profiler; Isolerte aluminiumslegeringsprofiler kan designe aluminiumslegeringsdører og vinduer i forskjellige farger innendørs og utendørs.
Fargen på glass er hovedsakelig dannet av glassfarging og belegg, og utvalget av farger er også veldig rikt. Gjennom den fornuftige kombinasjonen av profilfarge og glassfarge kan det dannes en veldig rik og fargerik fargekombinasjon for å møte ulike krav til arkitektonisk dekorasjon.
Fargekombinasjonen av dører og vinduer i aluminiumslegering er en viktig faktor som påvirker fasade- og interiøreffekten til bygninger. Når du velger farger, er det nødvendig å vurdere faktorer som bygningens natur og formål, referansefargetonen til bygningsfasaden, krav til interiørdekorasjon og kostnadene for dører og vinduer i aluminiumslegering, samtidig som du koordinerer med omgivelsene. .
(2) Styling
Aluminiumslegeringsdører og vinduer med ulike fasadeformer kan utformes i henhold til behovene til bygningsfasadeeffekter, for eksempel flatt, brettet, buet, etc.
Når du designer fasadedesignet til dører og vinduer i aluminiumslegering, er det også nødvendig å vurdere koordineringen med den utvendige fasaden og interiøreffekten til bygningen, samt produksjonsprosessen og ingeniørkostnadene.
Profilene og glasset må være buet for buede dører og vinduer i aluminium. Når spesialglass brukes, vil det resultere i lavt glassutbytte og høy glassbruddhastighet i løpet av levetiden til dører og vinduer i aluminiumslegering, noe som påvirker normal bruk av dører og vinduer i aluminiumslegering. Kostnaden er også mye høyere enn buede dører og vinduer i aluminiumslegering. I tillegg, når dører og vinduer i aluminiumslegering må åpnes, bør de ikke utformes som buede dører og vinduer.
(3) Fasadenettstørrelse
Den vertikale inndelingen av dører og vinduer i aluminium varierer veldig, men det er fortsatt visse regler og prinsipper.
Ved utforming av fasaden bør den samlede effekten av bygningen vurderes for å møte arkitekturens estetiske krav, som kontrasten mellom virkelighet og virtualitet, lys- og skyggeeffekter, symmetri, etc;
Samtidig er det nødvendig å oppfylle funksjonskravene til bygningsbelysning, ventilasjon, energisparing og synlighet basert på bygningens romavstand og etasjehøyde. Det er også nødvendig å med rimelighet bestemme den mekaniske ytelsen, kostnadene og glassmaterialets utbytte av dører og vinduer.

b

Faktorene som bør vurderes ved utforming av fasadenett er som følger.
① Arkitektonisk fasadeeffekt
Inndelingen av fasaden bør ha visse regler og reflektere endringer. I endringsprosessen bør søkeregler og tettheten av skillelinjene være passende; lik avstand og lik størrelsesdeling viser strenghet og høytidelighet; Ulik avstand og fri deling viser rytme, livlighet og dynamikk.
Etter behov kan den utformes som selvstendige dører og vinduer, samt ulike typer kombinasjonsdører og vinduer eller stripedører og vinduer. De horisontale rutenettlinjene til dører og vinduer i aluminiumslegering i samme rom og på samme vegg bør justeres så mye som mulig på samme horisontale linje, og de vertikale linjene bør justeres så mye som mulig.
Det er best å ikke sette horisontale rutenett innenfor høydeområdet for hovedsiktelinjen (1,5~1,8m) for å unngå å hindre siktlinjen. Når du deler fasaden, er det nødvendig å vurdere koordineringen av sideforholdet.
For et enkelt glasspanel bør sideforholdet utformes nær det gylne snittet, og bør ikke utformes som et kvadrat eller et smalt rektangel med et sideforhold på 1:2 eller mer.
② Arkitektoniske funksjoner og dekorative behov
Ventilasjonsområdet og belysningsområdet til dører og vinduer skal oppfylle forskriftskravene, samtidig som det oppfyller arealforholdet vindu til vegg, bygningsfasade og interiørkrav for energieffektivisering av bygninger. De bestemmes generelt av arkitektonisk design basert på relevante krav.
③ Mekaniske egenskaper
Gitterstørrelsen på dører og vinduer i aluminiumslegering bør ikke bare bestemmes i henhold til behovene til bygningsfunksjon og dekorasjon, men også vurdere faktorer som styrken til dør- og vinduskomponenter i aluminiumslegering, sikkerhetsforskrifter for glass og bæreevne. av maskinvare.
Når det er en motsetning mellom den ideelle rutenettstørrelsen til arkitekter og de mekaniske egenskapene til dører og vinduer av aluminiumslegering, kan følgende metoder brukes for å løse det: justering av rutenettstørrelsen; Transformere det valgte materialet; Gjør tilsvarende styrkende tiltak.
④ Materialutnyttelsesgrad
Den opprinnelige størrelsen på hver glassprodusents produkt varierer. Vanligvis er bredden på glassoriginalen 2,1~2,4m og lengden 3,3~3,6m. Ved utforming av rutenettstørrelsen til dører og vinduer av aluminiumslegering, bør kuttemetoden bestemmes basert på det valgte glassets opprinnelige størrelse, og rutenettstørrelsen bør justeres rimelig for å maksimere utnyttelsesgraden til glasset.
⑤ Åpne skjema
Gitterstørrelsen på dører og vinduer i aluminiumslegering, spesielt åpningsviftestørrelsen, er også begrenset av åpningsformen til dører og vinduer i aluminiumslegering.
Den maksimale størrelsen på åpningsviften som kan oppnås med ulike typer dører og vinduer av aluminiumslegering varierer, hovedsakelig avhengig av installasjonsformen og bæreevnen til maskinvaren.
Hvis friksjonshengsel bærende dører og vinduer av aluminium brukes, bør bredden på åpningsviften ikke overstige 750 mm. For vidt åpne vifter kan føre til at dør- og vindusviftene faller under vekten, noe som gjør det vanskelig å åpne og lukke.
Bæreevnen til hengsler er bedre enn for friksjonshengsler, så når du bruker hengsler for å koble sammen bærende, er det mulig å designe og produsere flate aluminiumslegeringsdører og vindusrammer med større gitter.
For skyvedører og vinduer i aluminium, hvis størrelsen på åpningsviften er for stor og vekten av viften overstiger remskivens bæreevne, kan det også være vanskeligheter med å åpne.
Derfor, når du designer fasaden til dører og vinduer av aluminiumslegering, er det også nødvendig å bestemme de tillatte høyde- og breddedimensjonene til dør- og vindusåpningsrammen basert på åpningsformen til dører og vinduer i aluminiumslegering og valgt maskinvare, gjennom beregning eller testing.
⑥ Humanisert design
Installasjonshøyden og posisjonen til dør- og vinduåpnings- og lukkingsoperasjonskomponentene skal være praktiske for drift.
Vanligvis er vindushåndtaket ca. 1,5-1,65 m unna den ferdige overflaten av bakken, og dørhåndtaket er ca. 1-1,1 m unna den ferdige overflaten av bakken.


Innleggstid: Sep-02-2024